11
Вто, Дек
119 Нови статии

10-годишно дете заставено да роди

Свят

Това в ужасната история на едно дете в Парагвай, което е изнасилено от втория си баща и сега не му е позволено да направи аборт.

Според неправителствената организация за защита на човешките права „Амнести интернешънъл“, състоянието на младото момиче е станало известно, когато тя отива в болница заради болки в корема. Там лекарите установяват, че тя е в 21-та седмица от бременността си.

"Физическото и психологическото въздействие върху момичето от искането тя да продължи нежеланата бременност е равно на изтезание“, заяви Гуадалупе Маренго, който е заместник-директор на „Амнести интернешънъл“. Всъщност, организацията е заявила, че липсата на възможност за аборт във всяка възраст е вид изтезание.

Парагвай има много строги закони за аборта. Процедурата е разрешена само когато животът на човек е изложен на риск. Все още не са правени изключения, когато става въпрос за изнасилване или кръвосмешение.

„Няма индикация, че здравето на момичето е в опасност. Затова ние сме против прекратяването на тази бременност“, обяви, министърът на здравеопазването на Парагвай, Антонио Бариос.

В този случай има толкова много нива на ужас, че е трудно да се започне от някъде. Може би най-озадачаващото е в каква Вселена износването на бебе от 10-годишна не е опасно и не носи риск за живота?

Раждането може да е опасно дори и за една здрава зряла жена. В Парагвай, например, една от 310 жени могат да загинат заради усложнения по време не бременността или раждането. За едно дете, рисковете са далеч по-големи.

Детските органи не са пригодени и предназначени за раждане на бебе. Според директора на неправителствена организация, която се грижи за безопасното предотвратяване на нежелани бременности Далия Брахми, е жестоко да се принуди 10-годишно момиче да ражда.

„Много млади момичета, под 15-годишна възраст, имат голям риск от инфекция, преждевременно раждане и вътрематочно ограничаване на растежа“, каза д-р Брахми, който е работил в Световната здравна организация.

Опасностите са ясни, а всичко друго е отказване на приемане на фактите. Бременността на едно дете рискува не само емоционалното и психическо здраве, но може да струва дори и животът ?.

Решението на управляващите в Парагвай да оставят тази бременност да продължи показва, че всичко се отнася към тяхното придържане към един остарял и заплетен закон. Според който е по-добре да изложат дете в риск, отколкото да признаят, че политиката им анти-аборт е твърде стриктна.

 

 
Ако смятате, че имате новина, която е важна или просто да споделите Вашата позиция по даден проблем може да го направите от тази форма

Facebook

 
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Абонирайте се чрез нашия безплатен абонамент по имейл, за да получавате известия, когато е налична нова информация.