11
Вто, Дек
119 Нови статии

Жена с рак на яйчниците осъди Johnson & Johnson за 417 милиона долара

Свят

Калифорнийски съд нареди на компанията Johnson & Johnson да изплати 417 милиона долара на жена, която твърди че се е разболяла от рак на яйчниците след употребата не техен продукт, съдържащ талк. Това е едно от хилядите дела, заведени в национален мащаб срещу компанията пропуснала да предупреди клиентите си за рисковете от развитие на рак, ако използват техни продукти, съдържащи талк.

Съдийския състав присъди 417 милиона долара обезщетение на Ева Ечевериа. Тя заведе делото през юли миналата година.

Жената разбрала, че е болна от рак, след като десетилетия наред използвала продукти за женска хигиена на Johnson & Johnson, съдържащи талк. В съобщение на компанията се казва, че ще обжалват решението. Говорителят им заяви, че те се ръководят от научните изследвания, подкрепящи безопасността на бебешката пудра на Johnson & Johnson.

От компанията цитират и Националния институт за ракови заболявания, откъдето през април заявиха, че тежестта на доказателствата не подкрепя съществуването на връзка между рака на яйчниците и третирането на половите органи с талк.

До момента Johnson & Johnson са били принудени да изплатят общо 307 милиона долара обезщетения в други подобни дела.

 
Ако смятате, че имате новина, която е важна или просто да споделите Вашата позиция по даден проблем може да го направите от тази форма

Facebook

 
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Абонирайте се чрез нашия безплатен абонамент по имейл, за да получавате известия, когато е налична нова информация.