11
Вто, Дек
119 Нови статии

Свободното движение между ЕС и Великобритания ще спре през 2019 г.

Свят

До март 2019 г. ще влезе в сила нова имиграционна система, с която ще бъде сложен край на свободното придвижване на хора между Европейския съюз и Великобритания. Това заяви британският министър по въпросите на имиграцията Брендън Люис, цитиран от BBC.

В преговорите между Лондон и Брюксел по Brexit продължават да съществуват редица пречки. След като във вторник BBC за пореден път потвърди, че двете страни не могат да постигнат съгласие относно правата на европейските граждани във Великобритания преди и най-вече след Brexit, в четвъртък британският вестник The Telegraph добави нов детайл от сблъсъка между преговарящите. Изданието написа, че Мишел Барние – основният преговарящ по Brexit от името на ЕС, по време на частна среща с европейските посланици в Брюксел е отправил предупреждение, че следващият кръг от преговори между Лондон и Брюксел ще бъде отложен с два месеца. Причината е, че ЕС няма да участва в новата фаза от преговори, докато не бъде постигнат „достатъчен напредък” по въпросите за защита на правата на гражданите, границата със Северна Ирландия и финансовите отношения между Лондон и Брюксел след Brexit.

 

 
Ако смятате, че имате новина, която е важна или просто да споделите Вашата позиция по даден проблем може да го направите от тази форма

Facebook

 
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Абонирайте се чрез нашия безплатен абонамент по имейл, за да получавате известия, когато е налична нова информация.