Сборната формация на Селяк (Стубел) спечели благотворителния турнир по мини футбол „Тони и приятели”. На финала Петко Петков и компания се наложиха с 6:4 над Кариана (Ерден).На трето място останаха Балкан (Говежда) и  Миньор (Чипровци). Големият победител в турнира обаче стана благотворителността. 28 отбора прегърнаха благородната идея да играят благотворително. В рамките на по-малко от два дни футболисти и фенове събраха внушителната сума от 10 033 лева. Тя бе предоставена на 34-годишния Антонио Давидов, който има заболяване на бъбреците и е необходима трансплантация, която ще бъде извършена в Турция.

Кметът на Община Враца Калин Каменов награди победителя в класацията на 10-те най-добри спортисти на Спортно училище „Св. Климент Охридски“. Тази година на първо място бе отличен състезателят по борба Мариян Маринов, с треньор Димитър Найденов.

„Пожелавам ви да бъдете здрави, да си поставяте високи цели и най-важното е да повярвате в себе си. Вашите успехи днес, пишат спортната история на Враца и затова се гордеем с вас. Честит празник!“ – каза в приветствието си към присъстващите на церемонията Калин Каменов.

Тази година в училищната класация най-много отличия получиха състезателите по борба. Второ място бе присъдено за Илиян Лазаров, треньор Юлиян Димитров, следван от съотборника си Емилиян Лазаров. Четвъртото място е за Исабел Стоянова, отново състезател по  борба, с треньор Камелия Крумова, а след нея се нареди Георги Валентинов /борба/. В почетната класация 6-то място грабна Никола Костадинов /лека атлетика/, Кирил Георгиев /спортна стрелба/, Михаела Миткова /лека атлетика/, Десислава Йорданова /лека атлетика/, Ванеса Маринова /борба/.

За четвърта поредна година общинският турнир „Врачански лъвчета“ събра десетки малки любители на леката атлетика. Общинското атлетическо състезание бе открито от кмета Калин Каменов, който приветства всички участници и им пожела да спортуват повече.

Надпреварата се състоя в обновената покрита лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Христо Ботев“. В съревнованието участват 9 отбора от всички общински училища във възрастите I – II клас. Дисциплините, в които се състезават са 30 метра гладко бягане и скок дължина.

Организатори на турнира са Община Враца и СК „Олимпия - Враца“, които бяха осигурили награди за най-добрите лекоатлети.

 

„За мен е изключително удоволствие да открия първото издание на турнира „Атлетите на Враца“. Спортът е удоволствие и затова днес се забавлявайте.“, с тези думи кметът Калин Каменов откри състезанието и допълни, че Община Враца ще продължи да инвестира в развитието на леката атлетика и спортната инфраструктура в града. Той поздрави треньора на клуба организатор на спортната проява, СК „Олимпия-Враца“ - Юлияна Борисова и пожела турнирът да се превърне в традиция.

Обновената покрита лекоатлетическа писта в града събра над 150 деца от 9 клуба от Враца, София, Мездра, Видин, Мизия. Атлетите мериха сили в дисциплините: 60 метра гладко бягане, 60 метра с препятствия, скок дължина, 600 метра и 800 метра за момчета и момичета до 14 г. и до 16 г. и 60 метра, 50 метра с препятствия и скок дължина от място за деца родени 2008/09 г., 2010 г. и по-малки.

Надпреварата започна с 60 метра гладко бягане, а стартът бе даден от кмета Калин Каменов. Турнирът „Атлетите на Враца“ се провежда под егидата на Община Враца.

 

405 ученици от 14 врачански училища взеха участие в традиционния зимен спортно-туристически празник „Враца – 2018”. Тридесет и третото по ред издание, организирано от Община Враца, Българска асоциация „Спорт за всички” се проведе в местността „Учителски колонии”. Зимното предизвикателство бе първото масово мероприятие за годината в календара на Община Враца.

В четирите дисциплини - крос, конкурс за най-хубав снежен човек, щафета и теглене на въже се включиха ученици от 1 до 12 клас. 

Най-добрите, класирали се на първите три места, получиха от Община Враца и Българска асоциация „Спорт за всички” медали, купи, лакомства и предметни награди, връчени от Таня Георгиева председател на постоянната комисия по образование към Общински съвет - Враца.

За втора поредна година Община Враца ще е домакин на националната кампания „Избери снукъра 2“. Събитието ще се проведе на 9 и 10 септември, пред сградата на Сувенирната палата в града.

Представители от Българската федерация по снукър ще проведат безплатни обучителни и разяснителни сесии за правилата, историята, най-добри постижения на играчи, актуален ранкинг и интересна информация за развитието на световния и български снукър.

На 9 септември от 13:00 часа до 18:00 часа врачани ще имат възможност да се запишат и да участват в тренировките и демонстрациите, заедно с квалифицирани треньори. Програмата ще продължи с тематични игри и на 10 септември, от 09:00 до 14:00 часа.

Всички участници в програмата ще имат възможност да получат един от 20-те билета за демонстративните двубои между легендите в снукъра – Хигинс и Марк Уилямс. Шампионите ще повторят епичния финал от Световното първенство, на 20 и 21 ноември 2018 година в София и Пловдив.

В рамките на събитието ще бъде създаден „Снукър на колела“, който ще позволи на младите хора да се запознаят със снукър клубовете по нестандартен начин.

Целта на кампанията е мотивиране и ангажиране на подрастващите в различни спортни дейности.

 

За 33-ти път Община Враца организира традиционен зимен спортно-туристически празник „Враца – 2018”. Събитието ще се проведе на 17 февруари /събота/, от 10:00 ч. в местността „Учителски колонии“. 

Мероприятието е под патронажа на кмета Калин Каменов и има за цел да популяризира зимния туризъм сред учениците и населението. Съорганизатори са Българска асоциация „Спорт за всички”.

Участниците в спортния празник ще се състезават в четири дисциплини: крос, конкурс за най-хубав снежен човек, щафета и теглене на въже. Заявки за участие са подали от 14 общински училища или над 400 ученика от 1 до 12 клас.

Зимният празник е първото спортно-туристическо мероприятие за годината в спортната програма на общината.

 

Тридневно състезание по автомоделен спорт ще се проведе в края на тази седмица във Врачанския Балкан. За четвърти път Българска федерация по автомоделен спорт /БФАМС/ ще бъде домакин на кръг от спортно мероприятие, включено в календара на европейската федерация /EFRA/ - GP Bulgaria – Vratsa Ledenika  07. 09. 2018 г. - 09. 09. 2018 г.

Надпреварата се организира съвместно с Община Враца и се очаква в събитието да вземат участие над 40 състезатели от България, Турция, Сърбия и Германия.

Пистата за GP се изгражда във Врачанския Балкан в близост до пещера Леденика, за класове автомодели off road - нитро и електро. Началото е поставено през 2002 г. като кръг от държавния шампионат на БФАМС.

 

За първи път децата на Враца ще имат възможност да играят хокей на лед. Един от най-популярните зимни спортове ще бъде представен от малките хокеисти на Левски-София, които гостуват по покана на футболен клуб Ботев Враца. Всички деца ще могат да опитат новия за тях спорт на ледената пързалка на площад "Христо Ботев". Събитието ще се проведе на 28 декември /четвъртък/, от 11:00 часа. 

 

Над 400 ученици от 13 училища се включиха в 35-то издание на общинския пролетен спортно-туристически празник, който тази година се проведе в местността „Речка“. Участниците се състезаваха в три възрастови групи и мериха сили в четири дисциплини – крос, туристическа щафета, теглене на въже и новата игра – „Най-точен шут“. Празникът бе открит от директора на дирекция в общинска администрация Маринела Петрова, която поздрави присъстващите и пожела успех на състезателите в игрите. 

Надпреварата започна с дисциплината крос. Голям интерес предизвика новата игра „Най-точен шут“, която нямаше състезателен характер, а всеки желаещ можеше да опита своя мерник. Победителите в наградите и участниците получиха купи, медали, лакомства и материални, осигурени от Община Враца.

"Якото място" посрещна активни млади хора в центъра на град Враца. Спортното събитие, по повод откриване на "Якото място" е част от проект "The Spot", координиран от Сдружение "БГ Бъди активен", който цели да облагороди занемарени градски пространства в 10 български града, превръщайки ги в привлекателна точка за младежи, място за отдих и почивка. Във Враца, като част от проекта бе облагородена тревната площ зад Регионален исторически музей. Изградена е открита сцена, монтирани са маси и пейки за отдих, фасадата на музея е изчистена от графити и са изобразени стрийт арт послания за ползите от движението, културата и историята.

Събитието бе организирано от Младежки център и Сдружение "БГ Бъди активен", с подкрепата на Община Враца и в партньорство с Регионален исторически музей, Европейски информационен център "Европа директно" към Търговско-промишлена палата - Враца. Гости на откриването бяха Ласка Ненова, председател на Сдружение "БГ Бъди активен", директори на институции и граждани.

Още статии ...

 
Ако смятате, че имате новина, която е важна или просто да споделите Вашата позиция по даден проблем може да го направите от тази форма

Facebook

 
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама