Областният управител Малина Николова представи днес новия заместник областен управител на област Враца Робертино Маринов, назначен със заповед на министър –председателя Бойко Борисов.

Робертино Маринов е роден на 7 октомври 1965 г. в гр. Оряхово. Завършва  висшето си образование в специалност„Публична администрация“ – ВСУ – гр. Варна, магистър по „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ от МУ – гр. Пловдив. До 1999 година  изпълнява длъжността заместник – директор по икономически въпроси в Общинска болница, гр. Оряхово, работи в Община Оряхово от 2003 до 2005 г. В периода 2006 г. – 2012 г. е  директор на Дирекция „Социално подпомагане “ – Оряхово.

Областният управител Малина Николова със своя заповед определи ресорите на заместник областния управител Робертино Маринов. Той ще подпомага областния управител при осъществяване на следните функции в Областна администрация - Враца:управление на държавната собственост, публичност на дейността, протокол, информационни системи. Заместник областният управител Робертино Маринов ще подпомага областния управител при осъществяване на неговите правомощия в следните области на политика: здравеопазване и социални дейност, заетост,икономика и инвестиции,култура, спорт, туризъм, като за целта ще осъществява връзки и координация с териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт на територията на областта в съответната сфера.

"Третият мандат ще бъде връчен от мен след много размисли разговори на тези, които ще имат най-големия шанс да направят опит за ставане на правителство в рамките на 43-тия парламент защото това е и моята воля", обясни държавният глава.

"Не искам служебно правителство, не съм тръгнал да търся министри. Не е моя цел. Не това е задачата ми в този момент, а да направя всичко необходимо политическата криза да не прерасне в парламентарна криза. Не е добре за България да имаме две служебни правителства”, допълни Плевнелиев.

 
Ако смятате, че имате новина, която е важна или просто да споделите Вашата позиция по даден проблем може да го направите от тази форма

Facebook

 
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама