11
Вто, Дек
119 Нови статии

Събитието се провежда за пета поредна година и за първи път началото му бе дадено от град Видин. Над 30 участници в колоездачния преход се събраха за кратка церемония  пред Стамбол капия. Създателят на веломаршрута по поречието на Дунав – Борис Бегъмов отбеляза, че „Дунав Ултра“ печели през 2017 г. в конкурса на Министерството на туризма изключително престижното отличие „Иновация в туризма“, а в същото време в категория „Изборът на българите“ наградата е за крепостта „Баба Вида“. Този факт провокира идеята стартът да бъде даден от град Видин. Бегъмов благодари от името на всички участници и на организационния екип на кмета на Община Видин Огнян Ценков за съдействието и му подари фланелка с логото на маршрута и тазгодишния наслов Teamwork (екипна работа). 

  След официалната част велотуристите се придвижаха през площад "Бдинци" до кръстовището на ул. "Цар Александър II" и ул. "Княз Александър Батенберг", откъдето потеглиха в посока с. Добри дол, за да преодолеят разстояние от около 600 км до крайната си цел за 48 часа.

На 1 юли 2018 (неделя) от 10:00 часа във и около Археологически комплекс „Калето“, гр. Мездра, ще се проведе отвореното събитие „Приключенски многобой – Мездра 2018“, предназначено за всички почитатели на високия адреналин, логическите задачи и времето, прекарано на открито. Събитието е част от Приключенски Екстрийм Тур, който в рамките на два месеца преминава през градовете Ботевград, Мездра, София и Своге.
Сред предизвикателствата, очакващи желаещите да се включат в Многобоя, ще са катерене и спускане по скални отвеси,  задачи с ориентиране и логика, умения за стрелба с лък, решаване на приключенски задачи и екстремно спускане по специално създаден въжен тролей над река Искър.

Автомобилното състезание, което е първи кръг от националния шампионат, се проведе на пистата на летището край с. Иново. Преди церемонията по официалното откриване днес бе направена почетна обиколка в памет на Александър Атанасов, 7-кратен шампион по автокрос и един от инициаторите на националните шампионати по раликрос и автокрос.

Стотици феновенаблюдаваха автомобилното състезание и подкрепяха своите фаворити. Община Видин предприе всички необходими мерки, съвместно с отговорните институции, за да бъде гарантирана сигурността на участници и зрители.

Общо 24 автопилоти взеха участие в раликроса. При финалното класиране в Дивизия 3 на първо място е Иво Иванов от АСК „Жико-Моторспорт”, на второ и трето - Николай Николов от АСК „Жико-Моторспорт” и Методи Тодоров от АМК „СтартМ Криводол”; в Дивизия 2 приза спечели Ивайло Йончев от АМК Ботевград, следван от Владимир Димитров и Симеон Велев от АМК Ботевград; в Дивизия 1 победител е Светослав Манастирски - АМК „Старт М Криводол”, на втора и трета позиция са Александър Томов – АСК Монтана Рейсинг и Антон Хайтов - АСК „Жико-Моторспорт”2.В отборното класиране начело застана АМК Ботевград, а след него се подредиха АСК „Жико-Моторспорт” и АМК „Старт М Криводол”. За дебютно участие бе награден 17-годишният състезател на АСК „Жико-Моторспорт” – Тошко Петров. И тази година бе връчена традиционната купа „Лада”, която отиде при Георги Ставров от АМК „Старт М Криводол”

Купите на победителите връчи Огнян Ценков - кмет на Община Видин и председател на организационния комитет на раликрос „Видин 2018”. Той изказа своята благодарност към организаторите на състезанието и лично към председателя на АСК „Жико-Моторспорт” Иван Иванов за ентусиазма и волята, които влага за провеждането на раликроса. На спечелилите бяха раздадени предметни награди и шампанско.

 

 

 

 

Това е десетото издание на турнира, което се провежда по повод Международния ден на жената. То се реализира от Областния съвет на БФС и Аматьорска футболна лига, със съдействието на Община Видин и Регионално управление на образованието.

Гост на спортното събитие бе кметът на Общината Огнян Ценков, който приветства организаторите и участниците. В надпреварата участваха общо пет отбора - четири отбора от видински училища и един - от град Белоградчик. На първо място в турнира се класира отборът на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, след него се подредиха състезателките от ГПЧЕ „Йордан Радичков”, ПГТ „Михалаки Георгиев”, СУ „Св. Св. Кирил и Методий” и СУ „Христо Ботев” – Белоградчик.

Връчени бяха и индивидуални награди. В категорията „Най-добър защитник” призът отиде при Цветелина Любчова отСУ „Христо Ботев”. За най-добър вратар на турнира бе избрана Габриела Митова от СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, а най-техничен състезател стана Надя Ангелова от ПГТ „Михалаки Георгиев”. Като голмайстор бе отличена Лора Венелинова от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, която отбеляза 7 попадения.За най-добър треньор бе определен Мартин Методиев от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”. Приза „Откритие на турнира“ получи Гергана Дечева от СУ „Христо Ботев” – Белоградчик. Титлата „Мис на турнира” спечели Вивиан Володиева от ГПЧЕ „Йордан Радичков”.

Наградният фонд бе осигурен от организаторите. Всички отбори получиха купи, топки и торта.    

 

Със спортен празник в село Ковачица почетоха Олимпизма. Над 100 ученици от 6 учебни заведения на териториите на общините Лом и Козлодуй  се включиха в голям спортен празник, посветен на Международния олимпийски ден – 23 юни. Събитието се проведе в двора на Професионалната гимназия по селско стопанство „Дунавска земя” в село Ковачица.  Младите олимпийци премериха сили в 4 спортни дисциплини: футбол, волейбол, стрийтбол и теглене на въже. Победители в съревнованието по футбол за 4 – 7 клас станаха учениците на ОУ „Никола Първанов” - Лом и представителите на ПГСС „Дунавска земя” при 8 – 12 клас. В игрите по волейбол доминираха състезателите на СУ „Димитър Маринов”- Лом, които във възрастова група 4 – 7 клас бяха най-добри, а при по-големите от 8 – 12 клас първенци станаха  възпитаниците на земеделското училище в Ковачица. Представители на ПГСС „Дунавска земя” завоюваха първото място и при стрийтбола, а в тегленето на въже се отличиха момчетата на СУ „Димитър Маринов” и девойките, и юношите на ПГСС „Дунавска земя”. Освен в спортните дисциплини, организаторите връчиха наградите на участниците в конкурсите за есе и рисунка на тема: „Аз обичам спорта” и „Спортувай – живей активно!” Петър Костов от СУ „Христо Ботев” – Козлодуй и Диана Иванова от ПГСС „Дунавска земя” бяха отличени при есетата. Награди за рисунка получиха Ивайла Емилова и Люсиена Добрева от  СУ „Димитър Маринов”, както и Алекс Наташов от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” – с. Ковачица. Директорът на ПГСС „Дунавска земя” Цветомир Колицов получи награда за развитие на спорта в училище, а учителят по физкултура Александър Симов бе удостоен с приз за популяризиране на спорта и Олимпизма. Гости на спортния празник бяха кметът на община Лом Пенка Пенкова, кметът на село Ковачица Людмила Пандурска, председателят на българо-швейцарското дружество в Лом „Луи Айер” и автор на популярни книги за спорта Зоя Апостолова, Вася Александрова – председател на методичното обединение на учителите по физическо възпитание и спорт, майсторът на спорта Александър Александров и др.

170 възпитаници на градските училища ще се включат в пролетния спортен празник, организиран от Община Мездра за втора поредна година. Надпреварата под надслов „Пролетта е вече тук“ ще се проведе на 21.03.2018г. /сряда/ на изкуствения терен на стадион „Локомотив“. Състезанието ще започне в 14.30 ч. В пролетното забавление ще се включат деца от I до VII клас от трите градски училища- ОУ „Хр. Ботев“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Ив. Вазов“.

Участниците от началния и основания етап на обучение ще премерят сили, бързина и ловкост в 4 щафетни игри: „Раци“, „Скачане с чували“, „Бързи смели, сръчни“ и „Стрелба в обръч“. Според регламента, всеки отбор ще се състои от 8 състезатели за I-IV клас и от 6 състезатели за V-VII клас. Всяко училище има право да състави един или повече отбори, които да го представляват в състезателните игри. Отборите трябва да бъдат екипирани и да имат отличителен знак на съответното учебно заведение.

Призьорите в отделните дисциплини ще получат грамоти, а всички участници ще получат талони с номера, чрез които ще участват в томболата с множество предметни награди. Чрез сбора от точките, събрани в хода на четирите състезателни игри, ще бъде излъчен комплексен победител в спортния празник. 

 

За втора поредна година Община Мездра организира Зимен спортен празник за ученици от мездренските училища. Той ще се проведе на 23.02.2018г. /петък/ от 10:00 ч. на спортната площадка на СУ “Иван Вазов“ в гр. Мездра. В него ще вземат участие ученици от V-VII клас от ОУ “Хр. Ботев“, ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ и СУ “Иван Вазов“.

В 10:00 ч. всички желаещи ученици, учители и присъстващи ще имат възможност да се забавляват чрез зумба танци и флашмоб под ръководството на учителят по физическо възпитание и спорт в СУ“ Иван Вазов“ – Диана Иванова. Следват 4 състезателни игри, съобразени с възрастовите възможности на децата. В 10:20 ч. ще бъде даден стартът на теглене на въже за момчета VII клас. В 10:40 ч. ще се проведе игра- скачане с чували за смесени отбори от момчета и момичета VI клас. В 11:00 ч. ще бъде даден стартът на състезателната игра „Бързи, смели, сръчни“, в която момчета и момичета V-VII клас ще премерят своята бързина. Последната игра с обръчи е предвидена за смесените отбори на V клас. Тя ще започне в 11:20 ч. В 11:30 ч. кметът на Община Мездра инж. Генади Събков ще награди победителите във всяка от игрите и комплексния победител, който ще бъде излъчен в зависимост от сборния точков актив от четирите игри. Всички участници и присъстващи на Зимния спортен празник ще участват в томбола с предметни награди.

Още статии ...

 
Ако смятате, че имате новина, която е важна или просто да споделите Вашата позиция по даден проблем може да го направите от тази форма

Facebook

 
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Абонирайте се чрез нашия безплатен абонамент по имейл, за да получавате известия, когато е налична нова информация.