11
Вто, Дек
119 Нови статии

В Община Видин се проведе обществено обсъждане по проект „Видин в следващия програмен период”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. На него присъстваха и представители на ДЗЗД „СИК В“ – изпълнител на проектирането.

Събитието бе открито от заместник-кмета и изпълняващ функциите кмет на Община Видин инж. Добромир Дилов. „Целта на този проект е да се подготви проектна документация, готови проекти, с които, при отваряне на мерките за кандидатстване по новия програмен период – 2014-2020 г. общината да има възможност веднага да се включи в надпреварата“ – каза той.

Областният управител на Видин Момчил Станков и областният управител на германския окръг Ортенау – Франк Шерер, потвърдиха взаимното си желание за продължаване и задълбочаване на сътрудничеството между двата региона. Двамата се срещнаха за първи път като участници в VІІ-та сесия на Смесената междуправителствена комисия „България – Баден-Вюртемберг“. Форумът се проведе в периода 25-27 януари в гр. Офенбург, център на окръг Ортенау във федералната германска провинция Баден – Вюртемберг.

Заместник-министър Каменов направи инспекция на стадион „Христо Ботев“ във Враца на 15 януари /четвъртък/, където в момента се извършват ремонтни дейности. Поставена е дренажна система на целия терен и семенен посев. Изградена е автоматизирана поливна система със сензори. На административната сграда е направена хидроизолация на покрива. Частично е подменена дограмата. Отвътре е осъществен основен ремонт на електрическата инсталация,  има нови подови настилки и  ново оборудване. Извършен е пълен ремонт на бани, тоалетни, съблекални и сауна с необходимите вентилационни шахти. На секторите Б и Г са изградени повече от половината трибуни. Доставени са около 2000 броя нови седалки. Първият етап от ремонта на стадиона ще бъде завършен до края на месец февруари.

 
Ако смятате, че имате новина, която е важна или просто да споделите Вашата позиция по даден проблем може да го направите от тази форма

Facebook

 
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Абонирайте се чрез нашия безплатен абонамент по имейл, за да получавате известия, когато е налична нова информация.