11
Вто, Дек
119 Нови статии

Още от месец март в град Монтана може да стартира Център за изнесено обучение към ВСУ„Черноризец Храбър

Монтана

„Още от месец март в град Монтана може да стартира  Център за изнесено обучение към  ВСУ„Черноризец Храбър”. Условието е да има най-малко 12 студенти, според подписаното споразумение между Областна администрация Монтана и Варненския свободен университет по двете магистърски програми „Дигитален маркетинг и уеб дизайн” и „Управление на международни бизнес проекти”,”, заяви на пресконференция с представители на регионалните медии зам. областният управител Нина Петкова. Според думите на областния управител Ивайло Петров, това е добър  шанс тук на място да се обучават студенти, които да овладеят писането на европроекти.

От предварително направеното  анкетно проучване на Областна администрация сред учениците от всички средни и професионални училища и гимназии от областта в  началото на месец ноември миналата година, стана ясно, че 95 ? от всички анкетирани подкрепят идеята за откриване на подобен учебен център в Монтана. Специалностите, към които зрелостниците са проявили  най-голям интерес са: туризъм, информатика и информационни технологии, архитектура, право, психология, мода и мениджмънт на модата и  защита на националната сигурност..

 „Ако се съберат най-малко 25 кандидати за задочна форма в бакалавърските програми обучението ще стартира още през месец  септември.”, каза зам. областният управител Петър Петров.

Предварителните приемни изпити кандидат-студентите в бакалавърските програми  могат да положат  на 25 и 26  февруари 2015 г. в сградата на Професионална гимназия по архитектурно строителство и геодезия. Тестовете са два – общообразователен и информатика в зависимост от дисциплината, по която ще се кандидатства. Таксата за изпита е на стойност 45 лв.

По думите на областния управител намерението на ръководството на ВСУ „Черноризец Храбър” е да се привлекат и кандидат-студенти  от съседни области. „Предвид по-малкото разстояние до град Монтана  ще бъдат спестени и пътните разходи на децата”, коментира  областният управител.

На срещата присъства и началника на РИО – Монтана Трайка Трайкова.

 
Ако смятате, че имате новина, която е важна или просто да споделите Вашата позиция по даден проблем може да го направите от тази форма

Facebook

 
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Абонирайте се чрез нашия безплатен абонамент по имейл, за да получавате известия, когато е налична нова информация.