11
Вто, Дек
119 Нови статии

Народният представител от ГЕРБ - Монтана инж. Дилян Димитров направи дарение на вокалната група „Шоколадче“ по повод 10-я й рожден ден. Средствата са предназначени за закупуване на озвучителна техника на състава. Дарението от народния представител бе връчено от кмета Пенка Пенкова, която обяви, че подаръкът от Община Лом за „шоколадчетата“ е пътуване на групата в Италия за участие в международен конкурс през 2019 г. Младежката организация на ГЕРБ – Лом пък поднесе цветя и поздравителен адрес за „Шоколадче“.

„Вашето изкуство е създадено с много любов и със сърце, което чувства магията на музиката. За 10 години Вие спечелихте много почитатели с невероятните си изяви и разнасяте славата на нашия град в регионални, национални и международни конкурси и фестивали. Признание за Вашите вокални и артистични умения са многобройните награди и обичта на публиката. Приемете нашите пожелания за още дълги години творчески изяви! Следвайте мечтите си и винаги изпълвайте с дух, веселие и очарование прекрасната „Шоколандия!“, обърна се към децата Димитровов.

На 29.08.2018 г. в Регионалния офис на Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020 г.- гр. Кълъраш, кметът на община Вършец инж.Иван Лазаров подписа договор за финансиране на проект ROBG-471 „Нови дестинации в трансграничния туризъм“. 

Договорът беше подписан в присъствието на директора на Музей „Олтения“ - град Крайова г-н Флорин Ридиче – партньор по проекта и представители на съвместния секретариат на Програмата. 

Проект ROBG-471 „Нови дестинации в трансграничния туризъм“, по който община Вършец е водещ партньор, е финансиран по Приоритетна ос 2: Зелен район, Подобряване на устойчивото използване на природното наследство и ресурси и на културното наследство. 

Бюджетът на проекта е 1 364 438, 31 евро, от които 85% (1 159 772,56 евро) от Европейски фонд за регионално развитие (ЕФРР), 13% държавно съфинансиране (177 363,34 евро) и 2% финансиране от партньорите (27 302,41 евро). 

Срокът за реализиране на проекта е 36 месеца, с начало – 30.08.2018 г. и край – 29.08.2021 г. 

Основните цели на проекта са да обедини хората и общностите на границата между Румъния и България и да насърчи сътрудничеството за съвместно устойчиво развитие, като се използват културните и природните ресурси. 

Днес Жени ГЕРБ- Монтана посетиха Новогодишна изложба- базар и закупиха ръчноизработени картички и коледна украса. 

Средствата събрани от базара ще се в подкрепа на Дневен център за възрастни с умствени увреждания в град Монтана. 

В Центъра има настанени 36 възрастни мъже и жени, за които събраните средства от събитието ще бъдат от голяма полза.

Народните представители от ГЕРБ-Монтана Дилян Димитров и Ирена Димова се срещнаха в сградата на Народното събрание с ученици от ПГПЧЕ "Петър Богдан” - Монтана.

Младите хора имаха възможността да участват в дискусия с народни представители от ПГ на ГЕРБ. Сред акцентите на разговора бяха дейността на Народното събрание и приоритетните за управляващото мнозинство законови изменения.

Учениците бяха поздравени и от председателя на парламента на Цвета Караянчева.

 

Областната организация на Жени ГЕРБ – Монтана направи отчет за дейността си през последната година и половина.Адмирации за активната работа, за отговорността и социалната си ангажираност, дамите получиха от националния лидер на ЖГЕРБ Ирена Соколова, областния координатор на ГЕРБ-Монтана Дилян Димитров и народен представител в 44-то НС, областния управител на Монтана Росен Белчев, които бяха специални гости на събитието. На него бяха още областните ръководители на Младежи ГЕРБ и Жени ГЕРБ.

„Благодаря ви, че сте толкова сърдечни и добронамерени. С добродетелите, които притежавате, вие успявате да приобщавате цялото общество и да провеждате политиките на ГЕРБ. С активната си и целенасочена работа, вие правите женската организация на политическа партия ГЕРБ силна, единна и сплотена“, заяви председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. Тя подчерта, че успехът на партията се състои в промяната, на която партията е носител и именно тя дава повод за гордост и самочувствие.

„Беше трудно. Понякога болезнено, но ГЕРБ устоява и показва безпрецедентно политическо лидерство, каквото Европа никога досега не е имала по отношение на Западните Балкани“, сподели още Соколова. Тя изтъкна значението на успешните преговори и споразумението, което парафираха министър-председателите на България и Македония Бойко Борисов и Зоран Заев като доказателство за развитието в двустранните отношения.

Дамите от женската структура бяха поздравени и от областния координатор на ГЕРБ-Монтана Дилян Димитров, които заяви, че структурата на Жени ГЕРБ е много успешна и работеща и благодари за усилената работа на дамите и също така добави, че в негово лице те винаги ще имат подкрепата му за по-добри и ефективни резултати.

Жени ГЕРБ ще проведат своята шеста политическа академия на тема „Политическата толерантност и консенсус в хода на Българското председателство на ЕС. Фалшивите новини и езикът на омразата – новият политически инструментариум”. Форумът ще се състои в гр. Вършец (област Монтана) от 20 до 22 април в хотел АТА. Академията се организира съвместно от ЖГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер“. На 20 април (петък) от 15:30 часа в политическата академия ще се включи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Официалното откриване на събитието ще е на 21 април 2018 г. (събота) от 9.00 часа, като в него ще участват председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и народният представител от ГЕРБ-Монтана и областен координатор на партията Дилян Димитров. Гост-лектори на форума ще бъдат представителят на Фондация „Конрад Аденауер” за България Торстен Гайслер, еврокомисарят по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова, председателят на Комисията по околна среда и водите Ивелина Василева, министърът на вътрешните работа Валентин Радев, министърът на правосъдието Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков и енергийният министър Теменужка Петкова. 

Областния лидер на ГЕРБ в Монтана е водачът на листата на партията за предстоящите избори. В петък ГЕРБ подаде документи за регистрация в РИК. Втора е Ирена Димова, трети д-р Георги Гаврилов от Лом, четвърта Димитранка Каменова, бивш кмет на Берковица.Сред кандидатите е адвокатът по наказателни дела Георги Георгиев- тоой е пети в листата. Шеста е зам. губернаторът Нина Петкова, седми е общинският съветник от Монтана Станимир Стоев. Още един представител на града под Ком е включен в битката за депутатските мандати - д-р Георги Зарков той е на осма позиция, а девети инж. Калин Хайтов, последен десети в листата е съветникът инж. Александър Ангелов.

Структурата на ГЕРБ в гр. Брусарци проведе отчетно - изборно събрание. На него присъстваха народният представител от ГЕРБ-Монтана Дилян Димитров, който е и областен координатор на партията, кметът на Брусарци Наташа Михайлова, както и много членове на партията.

Бяха представени шест номинации - три за организационен секретар и три за общински ръководител, а за членове на общинското ръководство бяха отправени седем номинации. Решението за общинското ръководство ще бъде утвърдено от ИК на ГЕРБ.

Дилян Димитров отбеляза, че на Брусарци се обръща нужното внимание на национално ниво. Пример за това е и стартиралата рехабилитацията на близо 30 км от третокласния път Дъбова махала - Монтана със средства от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Третокласният път е основна връзка на селата Студено буче, Доктор Йосифово, Смирненски, Славотин и Дъбова махала с Монтана, Лом и Видин, както и с пристанище Лом и ферибота Видин - Калафат. Участъкът е алтернативен маршрут на път I-1 Видин – Монтана, част от коридор №4 от трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T). 

Новата партия на Веселин Марешки ще се казва "Воля"Думата не се употребява за лоши, а само за хубави неща, коментира бизнесменът, който зае четвъртото място на президентските избори.

Марешки прогнозира, че ще попадне в първата тройка на парламентарните избори, както е виждал и себе си на президентския вот. Той прогнозира, че ГЕРБ и БСП са големите партии, които също ще влязат в тройката, но не се ангажира да каже кой ще бъде първи.

MГЕРБ – Монтана участваха в благотворителната коледна кампания “Дари книжка, зарадвай дете за Коледа”, организирана съвместно от Регионална библиотека “Гео Милев” - Монтана, Общински младежки дом - Монтана и Фондация “Младен Младенов за развитие на Северозападна България”.

Младежите дариха детски книжки и написаха лично послание, адресирано до всяка дете в IV група “Звездички” от ЦДГ “Слънце” в град Монтана.

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството започна провеждането на поредица срещи с областни управители и кметове на общини за обсъждане на конкретни проектни предложения, включени в Целенасочената инвестиционна програма (ЦИП) на правителството в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа-Сакар, пограничните, планинските и полупланинските слабо развити райони.
Заместник-министър Иван Аспарухов, който ръководи дискусиите, определи срещите като необходима стъпка за финализиране на изготвянето на програмата, преди внасянето ? за обсъждане в Министерския съвет. „Целенасочената инвестиционна програма е първи опит за последните 25 години за толкова всеобхватни мерки в подкрепа на изоставащите и слабо развитите райони, за преодоляване на икономическата изостаналост на определени райони, привличане на инвестиции, повишаване заетостта на населението и намаляване на вътрешно регионалните различия. Тя е плод на огромни усилия от страна на централната и местните власти“, подчерта заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и благодари на областните и регионалните съвети за развитие за изключителната активност при предварителните обсъждания.
В предварителния вариант на ЦИП са включени проекти, номинирани с решения на областните съвети за развитие, които са групирани в три части: „Инвестиционна“, „Координираща“ и „Банка идеи“. Инвестиционната част съдържа пакет от приоритетни проекти за финансиране от държавния бюджет в периода 2016-2020 година. Координиращата част съдържа проекти за финансиране с източници, различни от държавния бюджет, които ще търсят финансиране от оперативните програми, други европейски и национални фондове и частни средства. Банката идеи съдържа проектни намерения с недостатъчно изяснена същност, цел и финансиране и възможност за доразвиване след 2020 година.
Предмет на настоящите обсъждания са само проектите, включени в инвестиционната част на програмата. Те са подбрани на базата на стратегическите цели и приоритети на всеки от районите за целенасочено въздействие и се очаква да имат най-голямо влияние за решаване на основните проблеми на общинско, областно и регионално ниво, като заетост, социални услуги, развитие на специфични за района сфери на икономиката. От ключово значение за преценката за финансиране ще бъде степента на готовност на проектите.
Първите срещи бяха с представителите на областите Видин, Враца и Монтана, Ловеч и Плевен, които са обект на целенасочени интервенции на подпрограмата в подкрепа на развитието на Северозападна България

Още статии ...

 
Ако смятате, че имате новина, която е важна или просто да споделите Вашата позиция по даден проблем може да го направите от тази форма

Facebook

 
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Абонирайте се чрез нашия безплатен абонамент по имейл, за да получавате известия, когато е налична нова информация.