11
Вто, Дек
119 Нови статии

„Заедно срещу насилието в училище“

Общество

Кампанията „Заедно срещу насилието в училище“ на УНИЦЕФ, която бе лансирана в България на 13 ноември, цели да повиши осведомеността и чувствителността по темата за насилието в училище, да подобри разпознаването на различните му форми и да подкрепи училищата в България в превенцията на насилието и тормоза, както и в справянето с тях.

Интервенцията в училищата, която ще започне от следващата учебна година, ще бъде реализирана съвместно от УНИЦЕФ и Министерство на образованието и науката. Повече информация можете да намерите на сайта на УНИЦЕФ: www.unicef.org/bulgaria.

Събитието ще се проведе във формат „Младежки дебат“ (Youth talk) с участието на ученици от 9 до 12 клас от Природо-математическа профилирана гимназия (ПМПГ) „Св. Климент Охридски“ Монтана, учители и родители.  . Ученически дебат - част от глобалната кампания на УНИЦЕФ  Заедно срещу насилието в училище“ ще се проведе на 30 ноември 2018 г. (петък), 10:30-12:00 ч. в Общински младежки дом - Монтана (бул. „Трети март“ 98) 

Официални гости: Мария Златарева, Директор Политики и програми, УНИЦЕФ България, Инж. Иво Иванов, председател на Общински съвет – Монтана и Тихомир Антонов, заместник-кмет на Община Монтана.

Форматът „Младежки дебати“ (Youth Talk) има за цел да чуе гласа на учениците като им даде възможност да изразят мнението си относно насилието и тормоза, да споделят своите идеи и предложения за неговата превенция и така да се превърнат в активни агенти на промяната.

 

 
Ако смятате, че имате новина, която е важна или просто да споделите Вашата позиция по даден проблем може да го направите от тази форма

Facebook

 
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Абонирайте се чрез нашия безплатен абонамент по имейл, за да получавате известия, когато е налична нова информация.