11
Вто, Дек
119 Нови статии

"Пътна полиция" разкри кои са пътищата убийци у нас

Шефът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски разкри кои са потенциалните пътища убийци у нас. Пред БНТ той обясни,че тази статистика се прави на база броя на ПТП-та за една година.

"Ние сме определили 9 пътища-убийци. Примерно Симитли-Кресна. Там основния проблем е навлизането в насрещното. А Русе-Бяла и през лятото, и през зимата има проблеми. И в момента там има навявания. Има и проблем с изкачванията. Там често има тежкотоварни автомобили, които не са подготвени за зимата. И при аварирането на един ТИР се спира цялото движение. Пловдив- Асеновград пък е друго нещо. Там е прав участък, широк път без разделителна лента. И там често се кара с висока скорост и се навлиза в насрещното", разказа Рановски пред камерите.

Други опасни пътища според класацията са Казанлък- Стара Загора и София- Калотина. Рановски допълни,че заради снега, който продължава да вали и в момента на автомагистрала "Тракия", в участъка Карнобат- Бургас в момента има ограничение на движението заради навяванията.  

 
Ако смятате, че имате новина, която е важна или просто да споделите Вашата позиция по даден проблем може да го направите от тази форма

Facebook

 
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Абонирайте се чрез нашия безплатен абонамент по имейл, за да получавате известия, когато е налична нова информация.