11
Вто, Дек
119 Нови статии

Доплащането за опит и стаж остава

Новини

КНСБ извоюва поредна победа. Доплащането за професионален опит и стаж остава. Това обяви лидерът на Конфедерацията Пламен Димитров след срещата си с премиера Бойко Борисов, на която присъстваха ръководството на КТ "Подкрепа" и председатели на основни федерации, членове на КНСБ.

"Важно е да стане ясно, че класът прослужено време го няма от 2007 година в България. Някои са пропуснали, в това число и депутати тази доста сериозна промяна. Класът прослужено време се отмени и беше заменен с доплащане за професионален опит и стаж, което е доста по-различно“, поясни президентът на най-големия български синдикат.

"От срещата в Министерския съвет разбрах, че въпросното доплащане не е темата на България в момента", посочи той и допълни, че пред страната ни стоят два основни приоритета. "Първият от тях е свързан с доходите. И то не само в държавния сектор, но и в частния", уточни Димитров. "Вторият е свързан със стимулирането и образованието на кадрите. Затова още от следващата седмица ще търсим конкретните теми, в които социалните партньори и бизнеса заедно  ще дадем най-добрите решения, за да бъдат тези реформи придвижени в следващите години в рамките на това управление“, подчерта синдикалният лидер.

 
Ако смятате, че имате новина, която е важна или просто да споделите Вашата позиция по даден проблем може да го направите от тази форма

Facebook

 
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама